We volgen de richtlijnen van het RIVM. Voor het dansseizoen 2021-2022 geldt het reguliere lesrooster en worden alle lessen binnen gegeven. De protocollen over afstand houden en wanneer je niet naar les kunt komen zijn naar iedereen gemaild.

Buiten danslessen

Toen tijdens de eerste lockdown duidelijk werd dat we nog niet binnen mochten dansen maar wel buiten, hebben wij dit natuurlijk zo snel mogelijk gedaan. In no-time is er een buitenstudio gemaakt naast de balletstudio in Hazerswoude-Rijndijk, inclusief dansvloer en balletbarre! Ook in Alphen aan den Rijn mochten we op de schoolpleinen dansen waar van de scholen waar we normaal in de gymzaal les gaven. Hier hebben we voor de balletlessen vierkante stukken dansvloer geregeld zodat iedere leerling een eigen stukje vloer had. En wat was het heerlijk om lekker buiten te dansen, soms in de zon en soms met een beetje regen!

Ook tijdens de tweede lockdown zijn we weer gestart met de buiten danslessen. Het zoomen waren we allemaal wel een beetje zat, dus het was ook nu weer zo fijn om na zo'n lange tijd dansen in je slaap-, huis-, of woonkamer, eindelijk weer de ruimte te hebben om lekker groot te bewegen. Maar nog leuker was het om elkaar na zo'n lange tijd weer in het echt te zien. Al was dat muten soms ook wel handig hoor...

Online live lessen

Ondanks dat we een tijdje niet in de danszalen mochten, gingen onze danslessen natuurlijk gewoon door, maar dan online. Onze dansdocenten gaven in de eerste en tweede lockdown deze live lessen via Zoom. Het voordeel van live online lessen geven is dat de docenten de leerlingen nog steeds konden zien, correcties konden geven en gezellig met ze konden kletsen. Door online les te geven om momenten dat het buiten of in de danszalen niet kan, kunnen wij de kwaliteit van onze danslessen blijven garanderen. De docenten hebben zich verdiept in het online lesgeven en kunnen ook van deze lessen een feestje maken, inclusief leuke dansspellen voor de kids! Natuurlijk is het anders en nooit zo leuk als samen dansen in het echt, maar het was een goed alternatief. Toch zijn we blij dat we weer echt samen kunnen dansen. Nu nog even buiten, hopelijk binnenkort binnen.

Danstutorials

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 zijn onze docenten begonnen met het maken van tutorials voor alle leeftijden en dansstijlen. Hierdoor konden de leerlingen, op een eigen gekozen moment, een video aanzetten en een stuk dans aanleren en meedansen. Dit zijn tutorials of meedans video's van opwarmingen, oefeningen en creatieve improvisatieopdrachten voor kinderen. Maar ook konden de leerlingen verdeeld over een aantal weken een stuk van een choreografie in een bepaalde dansstijl aanleren. Kortom er was genoeg te doen! Ook nu nog zijn deze tutorials te vinden op ons YouTube kanaal.

Online activiteiten

Tijdens de lockdowns hebben we, naast de online zoomlessen en de tutorials, ook nog speciale en superleuke online activiteiten georganiseerd. We hebben bijvoorbeeld een Zoomdisco gehad, waar de leerlingen een stuk dans aangeleerd kregen, maar waar we verder gewoon lekker even helemaal los konden gaan met z'n alleen, alleen dan in onze eigen huiskamer! Wat een feest was dit! De virtuele 'doorgeefdans' was ook een groot succes. Iedereen kon zich opgeven en een kort stukje film opsturen van een zelfbedacht dansje. De eindpose van de ene leerling vormde de beginpose van de volgende leerling en zo gaven de leerlingen samen een hele dans aan elkaar door. Er waren zoveel inzendingen dat we zelfs twee doorgeefdansen hebben gemaakt. De eindresultaten kun je zien op onze social media.
Ook hebben we de 'Grote Balletstudio Mirjam Ouwerkerk Dansquiz' georganiseerd met ongeveer 50 deelnemers! Er werden vragen gesteld over dansstijlen, dansgeschiedenis, de balletstudio en de voorstellingen van de balletstudio. Uiteindelijk was het een ontzettend gezellige avond waarbij iedereen gewoon even ergens anders aan kon denken dan aan Corona. Ook wel eens fijn!

Kijk voor een hele leuke samenvatting van onze Zoom-activiteiten onderstaande video.