Juniorklassen en Presentatiegroepen

Met de Juniorklassen en Presentatiegroepen bieden wij getalenteerde leerlingen een extra mogelijkheid om zich nog meer te ontwikkelen en hun hobby professioneler te benaderen. Het doel van de Presentatiegroep is om de leerlingen meer ervaring op te laten doen met optreden, om hun techniek nog verder te ontwikkelen en om bij promotie evenementen de dansschool te vertegenwoordigen. De leerlingen die in aanmerking komen voor de Presentatiegroep zijn minimaal 14 jaar, hebben klassiek ballet als achtergrond en zijn thuis in meerdere dansstijlen. Zij worden door de docenten uitgekozen om deel te nemen in de Presentatiegroep.

De jongere getalenteerde leerlingen tussen 9 en 14 jaar kunnen gevraagd worden voor de Juniorklas of Juniorplusklas. Dit is een goede voorbereiding voor de Presentatiegroep en er wordt in de les dan ook kennis gemaakt met (de dansstijlen van) de choreografieën van de Presentatiegroepen. Bovendien wordt er in de les gewerkt aan een goede danspresentatie en hoe een (dans)rol zo goed mogelijk kan worden overgebracht aan het publiek.

Alle dansstijlen die Balletstudio Mirjam Ouwerkerk te bieden heeft – klassiek ballet, streetdance/hiphop, tapdance en moderne dans – worden in de choreografieën die de groepen aangeleerd krijgen, opgenomen. De choreografieën voor de Presentatiegroep worden niet altijd met de hele groep uitgevoerd. Het kan ook voorkomen dat er in solo’s, duetten of kleine groepjes worden gedanst, om zo aan dansfestivals en regionale optredens mee te kunnen doen. De Presentatiegroepen hebben ook aan danswedstijden door het hele land meegedaan. Presentatiegroep 1 heeft met hun dans Axiom van Jeannette Verberk al meerdere prijzen gewonnen bij de danswedstijden Shell We Dance en Dance Stars.

U kunt de demogroepen inhuren om optredens te verzorgen. Zie voor meer informatie hierover onze Demonstraties pagina.

Meer informatie over mogelijkheden optredens door demogroepen