Tieners en volwassenen op spitzen bij een klassiek balletles. Balletlessen worden gegeven in Hazerswoude en Alphen aan den Rijn.

Klassiek ballet is een mooie, technische dansstijl waarin zowel sierlijke, lichte bewegingen en balans, als pirouettes en hoge, krachtige sprongen voorkomen. De combinatie en variatie van deze kenmerken maken klassiek ballet tot een danstechniek voor jong en oud die heerlijk is om te dansen en tegelijkertijd te werken aan kracht, souplesse en coördinatie. Natuurlijk wordt er gedanst op  klassieke muziek, maar zeker ook op andere muziekstijlen. Klassiek is een perfecte dansstijl om te doen als basis voor andere vormen van dans.

De klassiek balletlessen in Hazerswoude-Rijndijk worden gegeven door Mirjam Ouwerkerk en Silvia Opstal. De klassiek balletlessen in Alphen aan den Rijn worden gegeven door Silvia Opstal.

Gratis proefles aanvragen

Klassiek ballet vanaf 6 jaar

Bij deze leeftijd leren de kinderen spelenderwijs de beginselen van klassieke ballettechniek en dans in het algemeen. Door middel van thema’s en dansopdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van het kind wordt er met veel plezier gewerkt aan motoriek, goede lichaamshouding, coördinatie, lichaamsbewustzijn en creativiteit. Al naar gelang hun leeftijd en niveau leren zij steeds meer van de klassieke ballettechniek.

Klassiek ballet voor tieners en volwassenen

In deze les wordt de opbouw van een klassieke les gehanteerd. We beginnen aan de barre met verschillende technische oefeningen om op te warmen en te werken aan een goede lichaamshouding, kracht, evenwicht en lenigheid. 

Na de oefeningen aan de barre worden er langzame en snelle danscombinaties geleerd in het midden van de zaal en over de diagonaal om lekker te kunnen dansen, maar ook te werken aan pirouèttes en sprongen.

Spitzles

Voor leerlingen van 11 jaar en ouder die een behoorlijke beheersing van de klassieke ballettechniek hebben, bestaat de mogelijkheid om bij de klassieke balletles spitzles te volgen. Deze lessen worden zeer zorgvuldig opgebouwd zodat de leerling een goede techniek en kracht kan ontwikkelen. De docenten bepalen of een leerling er klaar voor is om op spitzen te dansen.